Тази нощ COVID-19 погуби старшата сестра на Урологичното отделение в МБАЛ-Пазарджик

С минута мълчание и включени сирени и светлини на линейките медиците от Пазарджик почетоха паметта на колегите им, загубили живота си в битката с COVID-19

С минута мълчание и включени сирени и светлини на линейките медиците от МБАЛ-Пазарджик и ЦСМП-Пазарджик почетоха паметта на колегите им, които са загубили живота си в битката с COVID-19. Инициативата е на Българския лекарски съюз и е посветена на Световния ден на здравето – 7 април, който тази година е посветен на героите в бяло.
През 2020 г. към черните списъци на хората, изгубили битката с коварната болест се добавят и имената на над 120 медици, изгубили живота си, борейки се до последно и с достойнство, изпълнявайки професионалния и моралния си дълг.
Главната сестра на МБАЛ-Пазарджик Елена Станчева поздрави колегите си с празника, но отбеляза, че този 7 април е по-особен за всички,защото загубихме повече от 120 медицински специалисти в страната . Сред тях са много лекари, сестри и санитари, които COVID-19 погуби.
„Тази нощ загубихме и скъпата за нас старша сестра на Урологично отделение Дарина Огнянова. Нека с тази минута мълчание и вой на сирени сведем глави пред всички тях“, допълни Елена Станчева. Тя се обърна и към всички здравни работници, които продължават въпреки трудностите да работят в МБАЛ-Пазарджик с думи на благодарност и признателност за усилията, които полагат в трудната битка с коронавируса. „Всички вие медицински специалисти сте героите на нашето време!
Поклон и дълбоко уважение към всички вас!
Бъдете здрави, издръжливи и много търпеливи!“