Задържаха Марин Рачев, на този етап има две работни обвинения

Криминале — 1 февруари, 2018 в 20:02 часа.


Кметът на Септември Марин Рачев бе задържан тази сутрин, след изненадваща акция в Септември и Пазарджик. По наша информация, никой от полицията в областта не е знаел за нея. Над 50 полицаи от други места са участвали. Местните униформени, които са изпълнявали задълженията си наблизо са били помолени да се оттеглят. Всички служители на Община Септември, които идвали на работа са били настанявани в залата на първия етаж, където местните общински съветници провеждат заседанията си, без да им се даде възможност да припарят до работните си места. Едновременно с „блокадата“ на сградата на общината в Септември са проверени и офиси на фирми, приближени до Марин Рачев в Пазарджик.
Марин Рачев е задържан за 24 часа по Закона за МВР. Срещу него ще бъдат повдигнати две обвинения – за безстопанственост и за сключване на неизгодни сделки. Това съобщи днес в Септември говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова. Според нея досега са събрани данни за няколко сделки, от които Община Септември е ощетена с над 100 000 лева. Второто обвинение се отнася за сделка между Община Септември и фирма, която е собственост на братовчедка на Марин Рачев, при която щетите за общината също надхвърлят 100 000 лв.
Разследванията продължават и е напълно възможно в техния ход да се появят още факти, които биха променили и работните на този етап обвинения. Ще бъдат проверени широк кръг от близки и роднини на Рачев, включително и тези на съпругата му, защото съществуват подозрения, че техни фирми имат дейност с Община Септември.Етикети: ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка