Марин Рачев е пуснат под гаранция в размер на 250 000 лв.

Криминале — 2 февруари, 2018 в 16:09 часа.

Кметът на Септември Марин Рачев е пуснат под гаранция в размер на 250 000 лв. Това е съобщил административният ръководител на Специализирана прокуратура Иван Гешев, цитиран от радио „Фокус“. Непосредствено преди пресконференцията, кметът е привлечен като обвиняем за престъпленията, които вчера бяха описани от говорителя на главния прокурор Румяна Арнаудова.
Второто обвиняемо лице от Община Септември, чието име все още е неизвестно ще трябва да плати 10 000 лв. гаранция. Вторият обвиняем е длъжностно лице от Общината Септември, което е трябвало да осъществява контрол, който не е осъществил.
Гешев е съобщил, че са намерени всички счетоводни документи на свързаните фирми. Те са били на едно място, счетоводството им е извършвано от една кантора, а всички печати и електронни подписи на фирмите също са намерени на едно място. Така че в тази насока вероятно прокуратурата ще събира доказателства и за организирана престъпна група, за престъпления по служба, безстопанственост, неизгодни сделки. Той е уточнил, че работният вариант на обвинението до момента е за злоупотребите между 300 и 400 хиляди лева. „Това са случаи, които ние сме приели за сравнително изяснени още на този ранен етап от разследването“, каза той, като уточни, че се разследват и обществени поръчки в Община Септември в периода 2016-2017 година за около 13 млн. лева.Етикети:

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка