Разкрити и задържани са петима крадци

Криминале — 22 януари, 2018 в 14:52 часа.

Петима извършители на домови кражби са задържали полицаите от управленията в Септември и Пазарджик. Преди малко повече от месец апаш, разбивайки прозорец проникнал в къщата на 40-годишния С.З. от Белово. Откраднати са няколко златни накита съхранявани в жилището му. В резултат на проведеното разследване криминалисти от РУ-Септември спипали 43-годишната М.Д. от Белово.
През миналата седмица неизвестен прескочил през оградата на имот намиращ се в село Дебращица, собственост на 60-годишния В.М. от Пазарджик. От навес в двора крадецът отмъкнал електрическа печка и хладилник. Местните полицейски и младши-полицейски инспектори се заели със случая и не след дълго в полезрението им попаднал С.М.- 54г. от същото село. Откраднатите електроуреди са открити у него и предадени обратно на собственика.
Най-дръзка била кражбата от къщата на 37-годишната П.К. –жителка на пазарджишкото село Мало Конаре. През почивните дни крадци използвали незатворен прозорец на банята и проникнали в жилището. Били откраднати телевизор, златни накити и сумата от близо 10 000 евро. В резултат на проведените оперативно-издирвателни действия „по горещи следи“ са заловени жителите на същото село В.Г.- 18г., В.П.-18г. и техен 17-годишен съучастник. При задържането у единия от младежите криминалистите открили топче съдържащо наркотично вещество-синтетичен канабиноид. Тийнейджърите са задържани в ареста, работата по случая продължава.Етикети: , ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка