Д. Костадинова бе гост на юбилеен концерт на НУ“Михаил Каролиди“ в Пещера

Област Пазарджик — 11 май, 2018 в 09:39 часа.

Народният представител от ГЕРБ Пазарджик Десислава Костадинова бе гост на празника по случай 115 години от създаването на НУ“Михаил Каролиди“. На 11 май 1903 г. започва строителството на сградата и още същата година то приема първите си ученици.
Построяването му става възможно благодарение на дарение от 20 хиляди златни лева от Екатерина Ст. Пасарева в памет на брат й Михаил Каролиди. Дарителката е вписана в “Златната книга на дарителите за народна просвета” при Министерството на народното просвещение.
Поредната годишнина на училището бе отбелязана с празничен концерт под надслов „Децата – цветята на земята“. В него участие взеха ученици от всички класове и подготвителната група.
За рождения ден на училището народният представител Десислава Костадинова дари енциклопедия и нов звънец като символ на началото с поглед към бъдещето.
„Нека НУ“Михаил Каролиди“ има още много годишнини. Желая на преподавателите и техните ученици най-вече здраве и да продължават да постигат успехи, както и досега“, пожела г-жа Костадинова.Етикети: ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка