К. Нинова: Готова съм за битка срещу паралелната държава

Област Пазарджик — 20 март, 2017 в 11:53 часа.

Днес въпросът на въпросите е целостта на България и сигурността на всеки български гражданин. Днес се случват неприемливи неща: турски министър призовава наши граждани да гласуват за партия ДОСТ, която беше създадена подмолно от Бойко Борисов, а тя му върна жеста, като гласува за Цецка Цачева за президент. Външният министър на Турция заяви, че страната му ще бие „османски шут“на Европа. Днес политици отново говорят за въвеждане на турски език в българските училища.
„Когато става въпрос за България, няма ваши и наши“. Това заяви на 19 март пред претъпканата с хора зала на Младежкия дом в гр. Септември.председателят на БСП Корнелия Нинова.
С избора на президентската двойка Румен Радев – Илияна Йотова ние показахме с действия не само че сме готови, но и че реално правим промяна. Само ние въведохме мандатност за народните представители – дори и за лидера, както и за председателите на областните и общинските организации. Това означава едно – ние нямаме намерение да се окопаваме във властта. Няма да правим безпринципни сговори, само и само да сме на власт. От 13 партии намалихме коалицията на четири. Ще управляваме само при ясни условия и правила, подчерта Нинова. Тя посочи, че Коалиция „БСП за България“ е за българска икономика, българско земеделие, български храни на българската трапеза, български стоки, защото „през 2020 година европейските пари свършват, а ние нямаме собствена икономика“.
За нейния растеж Коалиция „БСП за България“ предлага: създаване на фонд „Индустрия“ със средства, насочени към слабо развитите региони за производство; таван на субсидиите в земеделието, за да се разпределят парите между малките и средните производители на плодове, зеленчуци, месо и мляко; търговските вериги да продават 50% българска продукция…
„Но, за да има икономика, са нужни кадри, а ние вече нямаме такива. Кадри означава образовани хора с практически умения. ГЕРБ съсипаха българското образование“, каза Корнелия Нинова и посочи част от стъпките: отмяна на Закона за предучилищното и училищното образование; един учебник за цялата страна, който ще се прави от държавни експерти и работещи в БАН, а не от частни екипи; връщане на професионалното образование; утвърждаване на държавна поръчка в университетите, основана на планиране нуждите от работна сила.
„Не може да се мисли мандатно, когато се управлява една държава. Стратегически важен въпрос е справянето с демографската криза. Топим се с 6 души на час, а не се раждат толкова“, изнесе данни лидерът на БСП и очерта грижите, които предизборната платформа на Коалиция „БСП за България“ предлага за младите, за да остават в България. Сред тях са приспадане до 50 лева месечно от дължимия данък общ доход на работещите родители за дете, обвързване на месечното парично обезщетение за отглеждане на дете от 1 до 2 години с размера на минималната работна заплата, нулева ставка на данък „печалба“ за първите две години за предприемачи до 35 години.
Корнелия Нинова посочи като изключително важен и проблема с бедността и ниските доходи, като каза, че се предлага старите пенсии да бъдат преизчислени на база осигурителния доход до 2013 г.
Лидерът на Столетницата разясни пред присъстващите какви са заложените стъпки в здравната политика, която да гарантира да качествено и навременно медицинско обслужване.
„Ние сме равноправен член на ЕС и нека нашите опоненти не ни казват, че не сме добри европейци. Ние не искаме да сме втора ръка европейци“, заяви лидерът на БСП.
„Готова съм да поведа битка срещу паралелната държава. Дайте ми сила, за да го направя“, заключи Нинова.
Преди това, позовавайки се на писмо от местен жител, тя каза, че в Септември ГЕРБ управлява с натиск, като кметът използва общинските мероприятия за пропаганда на партията.
Кандидатите за народни представители на Коалиция „БСП за България“ представи водачът на листата Славчо Велков, след което имаше концерт на Орлин Горанов, Марияна Попова и Дани Милев.
Платена публикация
КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕЕтикети: , ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка