Премиерът уволни зам. министър Стоил Апостолов

Област Пазарджик — 11 май, 2017 в 12:13 часа.

Премиерът Бойко Борисов освободи д-р Стоил Апостолов от длъжността заместник-министър на здравеопазването, съобщава Dir.bg.
Решението на премиера е взето след излъчен в телевизионно предаване репортаж за нередности и злоупотреби в лечебното заведение, на което Апостолов е бил управител, съобщиха от правителствената информационна служба.
Уволнението на зам.-министъра идва само часове, след като Бойко Борисов подписа заповед за назначението му.
Пред журналисти премиерът коментира, че достатъчен аргумент да вземе това решение днес е било видяното в рамките на телевизионно предаване снощи.
Става въпрос за репортаж, излъчен снощи в предаването „Господари на ефира“ по Нова телевизия. В него бургазлийката Зоя Кармашикова се оплака, че след злополука е трябвало да претърпи операция на коляното в бургаската болница „Бургасмед“, чийто управител бе д-р Апостолов, но й е била направена само пункция.
В епикризата, която получила от лечебното заведение, обаче е записано, че Кармашикова е претърпяла операция със спинална упойка на 22 ноември 2016 г. Нещо, което жената категорично отрича да се е случвало.
Бургазлийката разказва, че след като в „Бургасмед“ не й било обърнато внимание и не била оперирана, тя потърсила помощ от лекари в Стара Загора.
Въпреки това обаче по-късно се върнала в бургаската болница и записала със скрита камера обясненията на медицинска сестра, че получената епикриза е такава, за да може лечебното заведение да си вземе парите от НЗОК.
Д-р Стоил Апостолов е на 55 години. Роден е в Пещера. Завършил е Медицинският университет в Пловдив със специалност “Анестезиология и реанимация“. Има магистърска степен по „Здравен мениджмънт“ и магистратура по „Публична администрация“ от ПУ “Паисий Хилендарски“. Бил е управител на МБАЛ “Професор Димитър Ранев“ в Пещера, МБАЛ-Бургас и МБАЛ „Бургасмед“.
Той беше 18 в листата на ГЕРБ за Пазарджик на последните избори.

коментирайЕтикети: , , ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка