П. Цанкова: Марин Рачев трудно приема факта, че има опозиция

Област Пазарджик — 16 октомври, 2017 в 15:08 часа.

Българската социалистическа партия в Септември даде година толеранс на избрания за общински кмет Марин Рачев, съобщи на пресконференция в Пазарджик областен лидер на социалистите и общински съветник в Септември Петя Цанкова. Време, в което той потъпка демокрацията в общината и в последно време тя стана една от нарицателните за лошо управление в страната. Рачев приема лично, всяко мнение, което е различно от неговото, трудно приема, че в общината има и опозиция.
Напрежението в общината ескалира, когато за да уволни директорките Силвия Лазарова и София Лазарова, предложи и извърши оптимизация на детските заведение в общината.
Кметът на общината не прие нито едно от предложенията на социалистите в местния парламент по бюджета на общината с мотива, че той е съгласуван с финансовото министерство, което ни кара да мислим, че на основния орган на местно самоуправление е отнето правото сам да изработва бюджета на общината.
Протестите във Варвара са закономерни, подчерта областният лидер на БСП. Според нея местният кмет не получава нужното уважение от общинския си колега, а войната с бизнеса в селото е изострила напрежението.
Социалистите са изготвили обобщена информация за обществените поръчки в общината, която ще бъде изпратена в две комисии на Народното събрание.Етикети: ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка