Стартираха ремонтните дейности по околовръстното в Пещера

Област Пазарджик — 9 май, 2018 в 14:33 часа.

Със символична първа копка, направена от кмета Николай Зайчев, бе даден старт на цялостния ремонт на ул.“Хан Пресиян“, която е и околовръстен път на Пещера. Проектът, за който с две постановления на Министерски съвет бяха осигурени близо 5 милиона лева, предвижда реконструкцията да се осъществи на 2 етапа. По трасето с дължина 2,5 км ще бъде изградена нова пътна конструкция, ще се подмени уличното осветление, по цялата дължина ще бъде изградена тръбна канална мрежа и частично ще се подменят водопровод и канализация. Ще се изградят нови тротоари и достъпна среда.
„Ще помоля моите съграждани за търпение. По план работата по всеки един от двата етапа трябва да приключи за 200 дни. Днес стартираме етап 2, а в края на месеца паралелно ще започне и работата по етап 1. На финала ще имаме и изградено ново кръгово движение на кръстовището на ул.“Хан Пресиян“ и пътя за Брацигово. Радвам се, че в моя мандат ще стане възможен този ремонт, който всички ние чакаме от години“, сподели при старта на ремонтните дейности Николай Зайчев.
От фирмата изпълнител „ДЗЗД РЕКОНСТРУКЦИЯ ОКОЛОВРЪСТЕН ПЪТ – ПЕЩЕРА“ обещават да работят качествено и бързо, така че реконструкцията не само да бъде извършена в срок, но дори и по-рано от планираното. Строителен надзор ще извършва ДЗЗД“ТЕХНО ЛЕВЪЛ-С КОНСУЛТ“.
От днес движението по околовръстното шосе от кръстовището му с пътя Пазарджик-Пещера до ул. „Цар Симеон“ е ограничено. След изпълнението на този участък, поетапно ще се затвори за движение следващият. Всеки един от етапите е предвиден за изпълнение на 3 участъка. В хода на работа са допустими промени с цел по-малко неудобства за живеещите в близост до обекта.Етикети: , ,

Напишете коментар

Трябва да влезете в системата, за да пишете коментари.

Обратни връзки

Направи връзка